Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ





Στις 7 Μαρτίου όλοι μαζί δυναμικά θα απαιτήσουμε το αυτονόητο, το υπαίθριο parking στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου στα Εξάρχεια να γίνει πράσινο!

Σας περιμένουμε μετά τις 12 το μεσημέρι, σε μια ολοήμερη εκδήλωση με μουσική, φαγητό, ποτό, παιχνίδια για τα παιδιά. Φέρτε αν μπορείτε ένα γλαστράκι, φέρτε αν θέλετε φαγητά και ποτά, θα είναι όλα ευπρόσδεκτα!

Η πόλη ανήκει σε όλους μας. Η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι να δράσουμε άμεσα και να μην αφήσουμε κανένα υπαίθριο χώρο να γίνει τσιμέντο. Η μοναδική ανάπλαση που χρειαζόμαστε είναι αυτή που θα μας φέρει περισσότερους κοινόχρηστους πράσινους χώρους κι οξυγόνο.

Διεκδικούμε:
* Άμεσο χαρακτηρισμό του οικοπέδου στο ρυμοτομικό ως χώρου πρασίνου
* Να προβεί ο Δήμος το ταχύτερο σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτησή του

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Το οικόπεδο αυτό ανήκει στο ΤΕΕ και ήταν ιδιωτικό parking τα τελευταία 18 χρόνια. Σήμερα η μίσθωση έχει λήξει και το οικόπεδο κινδυνεύει να οικοδομηθεί.

Το ΤΕΕ το 1990 είχε προσφέρει το οικόπεδο αυτό στον Δήμο Αθηναίων για να το κάνει πάρκο. Ο Δήμος Αθηναίων τότε είχε δεχτεί την προσφορά τονίζοντας πως ο χώρος είναι ιδανικός για τη δημιουργεία πλατείας σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Ως συνήθως ο Δήμος αδράνησε και κλώτσησε την ευκαιρία.

Αυτό το Σάββατο έχουμε όλοι την ευκαιρία να δηλώσουμε την επιθυμία μας και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ανθρώπινη διαβίωση.

Ο δήμος είμαστε εμείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου